luni, 24 octombrie 2011

Cum sa ne pastram mintea sanatoasa?

Aud foarte des vorba "e bolnav mintal", cetatenii o folosesc fara a stii exact ce inseamna sa fii bolnav mintal .

Definitia tulburarii mentale:
Un individ devine bolnav psihic atunci cand nu se mai accepta pe sine insusi sau pe altii, cand are o preocupare excesiva pentru propriul corp si propria persoana, cand pierde contactul cu realitatea retragandu-se in propria lume si nu se mai poate adapta normelor sociale, ocupationale si culturale. 
http://www.e-psihiatrie.ro/pg/informatii-despre-tulburarile-de-sanatate-mintala )

 E foarte usor sa avem tulburari mintale in secolul 21 , se spune ca daca nu stii limba engleza si nu stii sa umbli pe computer esti analfabetul secolului 21; la fel o tulburare mintala minora este atunci cand incepi sa fii preocupat de slabit sau ingrasat, sa nu mai fi multumit de tine, sa nu te adaptezi schimbarilor bruste din societate, etc.

Pentru a ne feri de tulburari mintale trebuie sa invatam sa avem o viata echilibrata, sa fim constienti ca soarta Dumnezeu ne'o face, iar incercarile trec, indiferent cat de mult ne afecteaza! Pentru a gandi pozitiv avem nevoie de un stil de viata pozitiv. Cateva trucuri pentru a incepe sa ai un stil de viata optimist sunt :

  • Poarta haine deschise si colorate.
  • Fa miscare cat mai des posibil.
  • Mananca multe cruditati! 
  • Zambeste cat mai mult posibil.
  • Petrece majoritatea timpului intre oameni (nu virtual).
  • Decoreaza-ti casa in culori deschise si placute, calde si luminoase. 
  • Ai grija de cum arati, conteaza foarte mult sa te simti bine in pielea ta! 
Sunt doar cateva trucuri pe care eu le aplic in viata mea personala, si am rezultate formidabile! Sunt sigura ca si tu iti poti aplica si chiar personaliza aceste idei. Iar atunci cand ai un stil de viata care te face sa te simti bine in pielea ta vei incepe sa duci o viata echilibrata, iar avand o viata echilibrata, sansele sunt minore de a avea o tulburare mintala! 

Sper ca ti-am fost de ajutor :D Si nu uita....fii vesel si colorat:D 




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu