marți, 1 noiembrie 2011

Ai un stil de viata?

Mi-am creat si eu o pagina pe Facebook, ca tot e la moda, sau mai degraba din dorinta de a afla cum isi creaza oamenii un stil de viata si cat de sanatos e!

Am o atractie aparte de a avea grija de mine si cei dragi, in special pe plan spiritual, psihic si in ce priveste hrana! Nu sunt nici fixista, nici traditionalista, efectiv imi place ideea de a avea un stil de viata unic si sanatos!

Am intrebat multa lume daca au un stil de viata propriu, si imi raspundeau ca nu au timp de un stil de viata; cum sa nu ai timp?!? Adica nu ai timp sa traiesti?
Am incercat sa creez o definite pentru acest termen, si mi-a iesit cam asa:
stil de viata= o reuniune a gandurilor, dorintelor si actiunilor noastre cu influenta asupra starii noastre afective si de sanatate. Ne determina o anumita calitate a vietii, o anumita perceptie subiectiva a pozitiei ocupate de noi in societate.

Acum ca am lamurit si ce inseamna un stil de viata, depinde de noi cat de sanatos e. Oamenii au intentia de a crede ca esti 100% sanatos daca nu ai vreo boala sau dizabilitate; ei'bine imi pare rau sa ii contrazic, si sa spun ca poti fi bolnav si fara sa ai vreo boala recunoscuta de medic.

Stilul de viata pe care il adopti te conduce fie spre sanatate fie spre nocivitate(tigarile, alcoolul, drogurile, etc). Nutritionistii si psihologii americani au facut o conexiune intre "body, mind and soul"cand au invatat cetatenii sa adopte un stil de viata sanatos! Tot acesti americani, ne explica cum ne dam seama daca avem un stil de viata sanatos : daca ne simtim bine cum aratam, daca mancam 3 mese pe zi si fructe intre, daca avem grija de pielea noastra, daca ne ocup si de suflet si pace interioara, daca avem grija de creier(sa il hranim prin cultura si stiinta, si sa il tinem activ), si sa avem timp de relaxare. Si mai adaug eu, sa fim intotdeauna optimisti!

Se pot adauga si sportul si activitatile extra, si a avea o relatie buna cu cei din jur, etc. Ideea in sine e, ca doar daca vrei tu, poti avea un stil de viata sanatos!

Eu am inceput sa ma ocup de tot ce inseamna viata mea, de vreo 5 ani, si am rezultate uimitoare (mult mai sigura pe mine, am un scop, ma simt bine cum arat, etc) . Tu ai un stil de viata? Vrei sa ne impartasesti trucurile tale?

Daca ai cont pe facebook, da un like la pagina Stil de viata sanatos , si tinem legatua :D

O seara frumoasa si sanatoasa va doresc :D

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu