vineri, 4 noiembrie 2011

Te crezi om ?!?

Oamenii au fost creati pentru a fi iubiti, iar lucrurile pentru a fi folosite; ironia in 
ziua de azi este ca oamenii au inceput sa fie folositi si lucrurile prea iubite...


Esti de acord? Eu in totalitate, suntem atat de atasati de lucrurile marunte din jurul nostru incat nu mai avem timp pentru cei care ne inconjoara si ne dau un sens vietii, si aici cred ca il putem include si pe Dumnezeu. 


Suntem dependenti de telefoane, laptopuri, aparate de fotografiat, carti, jucarii, bijuterii,etc. dar niciodata nu sustinem ca suntem dependenti de oameni sau Dumnezeu(sa ma scuze ateii), desi stim ca nu putem trai fara oameni. Dumnezeu a creat oameni nu un om, desi a inceput cu unul...


Tindem, daca ne-am simtit dezamagiti o data, sa lasam totul si sa ne retragem in colivia noastra, sa ne prefacem ca e bine asa cum e, desi in noi ne simtim singuri si goi...dar suntem BINE...Iar daca apeleaza cineva la noi, ne prefacem atat de ocupati si prinsi in activitatile zilnice incat ne e greu si sa ne scuzam, dar sa ne mai facem "timp" sa ajutam.


Iar atunci cand avem noi probleme, realizam ca nu e nimeni, si dam vina tot pe ei, ca nu ne sunt prieteni sau familie...uitand ca defapt noi ne indepartam de ei prin dependentele noastre....de lucruri! 


Suntem atat de prefacuti cu noi insine incat e imposibil sa mai fim originali, sa mai avem propriul stil de viata, sa mai avem proprile placeri si dorinte...e imposibil sa fim noi! E greu sa mai fim numiti oameni....


Omul e compus din organe, schelet, minte si suflet...fara suflet nu traim ca oameni ci ca obiecte....pana la urma si aici aplicam vorba "spune cu cine iti petreci timpul sa iti spun ce esti" (am personalizat proverbul) , si noi, teoretic vorbind, devenim pe zi ce trece obiecte tari si seci....


Cred ca ar trebui sa ne trezim la realitatea ce tine de omenire...care tine de continuitatea comunitatii de oameni, de a trai in societate, de a te implica in vietile celorlalti ca astfel si tu sa fi luat in seama si apreciat. 


Mi-as dori sa existe o zi in care sa nu avem voie sa folosim nici un mijloc de tehnologie...sa putem sta intre oameni,....tu nu?!? :)


O seara intre suflete va doresc! 

2 comentarii:

  1. citesc toate blogurile tale, si cred ca toate sunt scrise de tine, dar le simt ca si cand ar fii ale mele... insa CATEGORIC, asta e blogurl care intr-o singura pagina de Word descrie ceea ce simt eu in fiecare zi...

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc mult de incurajare Oana >:D< si te cred...suntem oameni si mai ales fete, e normal sa simtim si sa ne sustinem in sentimente :)

    RăspundețiȘtergere