joi, 20 octombrie 2011

Tu cand ai avortat ultima oara?!?

Sunt sigura ca cei care sunteti in tema stiti ce inseamna Sindromul PostAvort . Insa voi face o scurta prezentare pentru cei care nu cunosc fenomenul .

Acest sindrom apare dupa ce femeia a avortat si nu a reusit sa se impace cu ideea ca a pierdut un suflet, nu reuseste sa se impace cu sine si asta provoaca o neliniste interioara care da rezultate in relatiile cu cei din jur, depresiva . In final e incapacitatea victimei de a-si clarifica gandurile .

Simptome : vinovatie, neliniste, depresie, agitatie, anxietate, frica de o noua sarcina, evitarea relatiilor sexuale, etc.

Mai multe detalii gasiti pe (http://www.primulpas.org/_sindromul_post_avort.html)


Dar toate acestea apar pentru ca victima nu cunoaste rezultatele in urma avortului, iar la unele femei, care chiar isi doresc sa scape de copil si nu au acest sindrom ajung sa faca pana peste 7 avorturi, cand in final sindromul isi face efectul . Ceea ce s-a observat in urma unor studii e ca femeile care au mai multe avorturi sunt mai predispuse la acest sindrom, cat si fetele tinere care o fac constranse de situatie sau obligate de familie.

Multe din aceste femei au inceput sa devina foarte tulburate cand se apropia aniversarea "avortului", sau visau copilul care le intreba de ce l-a  omorit, fie retraiesc sentimentele din timpul avortului, durerile si spaima. Fie se lupta sa nege sentimentele de vinovatie si se inchid in ele, multe din ele devin abstinente din punct de vedere sexual.

90% din fetele sub 22 de ani care au avortat au acest sindrom, insa manifestarile sunt diferite de la persoana la alta.
40% din fete le e frica de relatii sexuale si nu isi mai doresc prieten.
50% din fete fie se ingrasa , fie slabesc drastic.
95% din cazurile care au acest sindrom, neaga ca au avortat.
80% din cazuri au folosit metode de contraceptie !!!

Majoritatea ginecologilor le recomanda acestor femei sa se protejeze (prezervativ, pilule, etc), insa este dovedit ca nici o protectie nu e 100%, iar sarcina nu e singura frica in timpul actului sexual ci si boala cu transmitere sexuala. Stiai ca sunt peste 35 de boli cu transmitere sexuala?!? Majoritatea pot fi vindecate, insa exista urme...

Psihologul ti-ar recomanda sa ai relatii doar cu baiatul cu care vrei sa te casatoresti.  Dar de unde stii tu ca acela e alesul, daca inca nu esti casatorita cu el?

Spunea o fata virgina la 19 ani, care era batjocorita de colegii din liceu pentru ca nu vrea sa aiba relatii sexuale, : "Ca voi pot fi in orice minut, dar voi ca mine nu o sa mai fiti niciodata!" , sunt atat de pretioase cuvintele acestea, incat au facut inconjurul lumii!

Tu ca cine esti? Sunt sigura ca o sa spui ca sunt de pe vremea bunicii, dar mai bine atunci decat acum! Nu iti spun sa nu mai ai relatii sau sa nu mai ai prieten, iti spun doar sa ai grija de tine!!! Si mai ales, ai grija de sufletul pe care l-ai creat din greseala, el ce vina are ca tu nu ai vrut?!?

Acum ca ti-am reamintit cum sta cu relatiile sexuale, cu riscurile ei, care in primul rand te afecteaza pe tine si apoi pe pruncul ucis si pe viitorul tau sot! Nu crezi ca ar trebui sa incepi sa ai grija de tine?!? Daca nu ai tu, atunci cine?

Si ca ultima intrebare retorica, vreau sa te intreb....Tu cand ai avortat ultima oara? 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu