joi, 6 octombrie 2011

Computerul nu poate inlocui omul !!!!

E logic si clar...oricat am incerca sa dovedim ca suntem nimic fara tehnologie, viata continua sa ne dovedeasca ca suntem nimic fara VIATA!!!

Tot mai mult lasam treaba ce o faceam inainte cu pix si hartie pe "mana" calculatorului, preferam sa punem copiii sa se joace pe internet in loc sa ne jucam noi cu ei...ne uitam la filme in loc sa citim, vorbim pe chat in loc sa iesim, ne plictisim pe internet...luam sfaturi medicale de pe internet, uitand ca medicul stie mai bine!!!

Si lista poate continua....cel mai tragic e cand vezi rezultatele, te dor ochii de la prea mult stat la calculator, numarul persoanelor cu probleme la coloana s-a triplat in ultimii 3 ani, iar cei cu ochelari s-au dublat...copiii sunt mult mai anemici si inchisi, habar n-au sa recite o poezie sau sa cante o melodie de la gradinita; nu au momente unice cu parintii, in care sa se joace "Nu te supara frate", carti, remi, jocuri de memorie si gandire, etc. Nu au sansa sa faca pozne pe strada cu copiii....iar cand cresc, realizeaza ca amintirile lor se rezuma la cate jocuri am finalizat in copilaria mea?!?

E tragic ca lasam tehnologia sa ne inlocuiasca! Un studiu a dovedit ca psihologia medicala are un mare impact asupra pacientilor, indiferent de boala lor...studiul se rezuma la ideea "cand medicul sta in fata patului, fara a intra in contact fizic cu pacientul, vindecarea e mai lenta; iar atunci cand medicul se aseaza langa bolnav si ii atinge mana pentru incurajare, pacientul, pentru ca e o incurajare indirecta si emotionala, isi accentueaza vindecarea si automat devine mai pozitiv". Realizam din studii ca e atat de important contactul fizic, si trebuie inteles faptul ca niciodata computerul nu poate transmite emotii...si nu o sa fie niciodata o incurajare pentru viata!!!

Jocurile pe calculator nu ii vor dezvolta niciodata memoria si inteligenta copilului ca atunci cand petreci timp cu el si te joci jocuri pentru asa ceva; iar calculatorul nu ii va dezvolta creativitatea cum o fac povestile citite seara...miscarea la adulti e de 30 de minute pe zi, recomandata de medici...insa pentru copii e minim 2 ore de activitate fizica, in care muschii sa se poata dezvolta armonios iar sangele sa ramana sanatos, si inima sa isi mentina sanatatea!!!

Batranii  in vremea tineretii lor, aveau obiceiul sa isi lase copiii pe afara cat mai mult, ca sa se "caleasca" organismul, si nu greseau deloc, pentru ca organismul se obisnuia cu vremea de afara si suporta mai usor schimbarile bruste de vreme. Tot batraneii de care vorbesc, obisnuiau sa le dea zilnic mamaliga la masa in loc de paine, si carne doar duminica si de sarbatori, meniul zilei fiind legume si lactate, si multe fructe de sezon. Iar copiii crescuti in felul acesta ajungeau la peste 80 de ani fara sa se planga de dureri de oase, anemii sau alte boli frecvente la noi....si niciodata de depresie sau anxietate!!!
Acum, parintii moderni, ca sa ii "rasfete" ii scot pe copii la fast food-uri, le cumpara telefoane din clasa 1, si ca sa scape de ei usor, ii pun la calculator pana adorm pe tastatura.

Indiferent ce varsta ai, ai grija de ceea ce esti dependent si cum ii influentezi pe altii....iar daca poti fii un exemplu pentru cei din jur, fa-o....citeste in parcuri....foloseste bicicleta in loc de autobuz, iesi la plimbari si invita prietenii dependenti, poti incepe cu ceva ce ii atrage (sedinte foto)etc.

Sper ca ai inteles mesajul meu...si esti de acord...

Pana data viitoare...la mai putine ore pe internet si la mai multe prin parc...have a sunny day tommorow :D

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu