duminică, 1 ianuarie 2012

Pasi pentru un an mai bun..:)

Suntem in mult (ne)asteptatul 2012, nu stiu cum vedeti voi lucrurile pentru acest an, insa ideea de Apocalipsa sau de Sfarsitul prevestit de mayasi ma lasa rece!

Sunt credincioasa 100% si tocmai deaia ma bucur cand citesc in Sfanta Biblie ca sfarsitul doar Dumnezeu insasi il cunoaste.

Nu e ciudat cum mii de oameni incearca sa afle sfarsitul? Sau cum incearca sa descopere formulele creatiei? La ce folos sa stii din ce esti facut si cand se termina totul, daca nu ai un scop?!?

Scopul crestinului e de a fi samaritean, nazarinean, crestin, pocait sau oricum vreti voi sa-l numiti. Insa aceasta descriere sta in fapte, in cum ne comportam, cum reactionam in fata celorlalti si nu in ultimul rand cu ce scop facem tot ce facem.

Oamenii au devenit egoisti, parsivi, interesati doar de propria persoana; s-a uitat ce inseamna sa ajuti, ce inseamna sa fii prieten, ce inseamna sa iubesti neconditionat! Scrie pe google "dragoste neconditionata" si vei gasi zeci de bloguri care scriu despre ea, dar ma intreb cati au ajuns sa o simta?

O modalitate de a invata sa traiesti echilibrat si bazat pe principii rationale este sa iti faci un wishlist pentru noul an, in care in fiecare zi sau saptamana sa faci o fapta buna, sa zambesti mai mult, sa vorbesti mai educat si poate sa citesti Codul Bunelor Maniere. Iata cateva lucruri care ti le recomand pentru noul an :


1. Citeste carti, cat mai multe posibil. Daca citesti o carte pe saptamana la final de an vei avea 52 de carti!


2. Fa munca voluntara intr-o fundatie, adopta o bunica sau bunic, adopta un frate mai mic de la un orfelinat, etc. Legea europeana iti da dreptul sa ceri certificat de voluntar care da bine la CV, plus te vei simti foarte bine dupa ce ajuti si vei avea si de invatat multe lucruri. Cei din mediul social scazut au experiente de viata remarcabile!


3. Iesi saptamanal la plimbare, indiferent de vreme, e o modalitate buna de a-ti lasa creierul sa respire si sa se rupa de cotidian. Fie ca iesi singur/a sau cu prietenii, alege parcuri sau locuri deschise, iar daca vremea nu te lasa, alege  o ceainarie pentru nefumatori si bucura-te de un ceai cu aroma therapy. :)


4. Respecta-ti familia si arata-le asta. Orice ai vrea sa se schimbe incepe cu tine, vorbeste-le frumos, fa-le complimente si uimeste-i cu mici cadouri :)


5. Respecta-te si ai grija de tine. Ca sa fii acceptat in societate trebuie sa arati respectabil si sa te faci apreciat. Fa dus zilnic, nu neglija ingrijirea danturii, ai grija de pielea si parul tau si nu in ultimul rand mananca cat mai sanatos!!!

Personal respect pasii acestia de vreo 3 ani si integrarea mea in societate e mai usoara pe zi ce trece. :)

Va doresc un an plin de binecuvantari si cu o schimbare radicala a sufletului vostru! Nu uitati ca scopul psihoterapeutului sau consilierului e de a te ajuta sa te integrezi in sociatate, daca simti nevoie nu intarzia sa apelezi la ei! :)


Iar ca un mic sfat, pentru a fi mereu la curent cu stilul de viata sanatos, da un like paginii http://www.facebook.com/ViataCuStil, si bucura-te de sfaturi noi in fiecare zi! :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu