joi, 12 ianuarie 2012

Tu iti organizezi timpul sau te conduce el pe tine?


“ Nimeni nu are timp suficient, dar cu totii dispunem de tot timpul din lume.”
~ Anonim

Tu iti organizezi timpul…sau te conduce el pe tine? Pentru multi dintre noi s-ar parea ca trecem de la o criza la alta. Cum putem inainta, cand nici macar nu putem tine pasul? Exista cateva lucruri pe care le poate face oricine dintre noi pentru a-si organiza timpul intr-un mod mai eficace.


Intr-un secol al vitezei in care traim, majoritatea oamenilor se plang ca nu au timp de finalizat sarcinile care le au de implinit. Un curs privind organizarea timpului intr-un mod cat mai echilibrat si potrivit pentru fiecare in mod individual este cel mai potrivit lucru in momentul de fata.


Cu totii am patit cel putin de cateva ori sa nu reusim sa implinim la timp anumite cerinte, sarcini sau proiecte, si de multe ori , cerand o prelungire a timpului, tot nu reusim sa ducem la finalizare.

Nu suntem facuti sa ne concentram pe o singura problema, excluzandu-le pe toate celelalte. Trebuie sa avem grija sa ne facem timp pentru relaxare, pentru sport, pentru prieteni. Acestea sunt aspecte importante din viata unei persone. Si fara sa avem grija de noi insine, nu vom avea energia necesara pentru a ne ocupa de solicitarile facute asupra timpului nostru.


Concluzia si modul de a aborda si rezolva problema cu organizarea timpului a fost structurata pe urmatoarea schema:

                        Importante + urgente = fa-le acum!

                        Importante + neurgente= planifica-le!

                        Neimportante + urgente= paseaza-le altcuiva!

                        Neimportante + neurgente= renunta la ele!



Nu exista instrumente de organizare a timpului care sa functioneze pentru toata lumea la fel. In schimb, trebuie sa hotaram ce functioneaza mai bine in cazul nostru, pentru noi ca indivizi, in momentul respectiv. Trebuie sa ne organizam mai bine? Sa ne alegem prioritatile mai bine? Avem un randament mai bun dimineata? Incercam sa realizam un proiect intreg deodata, in loc sa-l impartim in sectiuni mai usor de manevrat? Ce este mai bine pentru mine…acum?



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu