marți, 6 decembrie 2011

Spune-mi ce haine imbraci si iti spun cine esti!

"Spune-mi ce haine iti pui pe tine si iti spun ce persoana esti! "

Nu e nimic nou in ce priveste moda, fiecare secol a avut moda si stilul lui. Secolul 21 ne ofera o piata larga de stiluri, ne lasa sa fim liberi in alegeri si nu ne impune restrictii. Suntem proprii nostri stilisti!

Dar, tocmai pentru ca suntem proprii nostri stilisti ar trebui sa avem grija la stilul pe care il adaptam si mai ales daca stilul nostru vestimentar se potriveste cu scoala in care mergem, cu profesia la care tintim!

Din experienta spun, ca si profesorii tin cont de imbracamintea elevilor, fie sunt acei profesori obsceni care dau note pe formele fetelor, fie sunt acei distinsi profesori care tin la codul bunelor maniere si se lasa influentat la nota in functie de cat de ingrijit si decent arati!

Cand ne alegem profesia si incepem sa ne depunem CV-uri, nu degeaba e recomandat sa te imbraci prezentabil, elegant, cu gust.

Majoritatea fetelor adopta un stil foarte provocator, asa numitele "pitipoance", considerand ca daca toate vedetele autohtone se imbraca astfel, si ele vor reusi in viata. Oare nu se stie ca majoritatea persoanelor publice au haine de scena si haine de strada separat?

Cunosc un caz in care o fata mai plinuta a mers la un interviu pentru postul de specialist in resurse umane, dar imbracata si machiata cu foarte mult gust si decenta, erau 2 fete pe un loc, cealalta era inalta, slaba si imbracata sumar, un decolteu generos, o fustita care avea mai mult rol de lenjerie intima si tocuri care o faceau sa para mai mult model pe podium! Nu contest ca nu era frumoasa, insa imbracamintea nu era adecvata pentru interviu, era o imbracaminte de scena, de club, de ce vreti voi...Si nu mare mi-a fost mirarea ca prietena mea plinuta a luat interviul , ati inteles de ce, nu? Pentru ca firmele de prestigiu pun accent pe calitatea intelectuala care la urma se dovedeste si prin gusturile la imbracaminte :)

Se spune ca sfaturile batranilor trebuie ascultate de catre tineret, pentru ca ei au experienta in viata. Poate o sa ma contraziceti ca vremurile nu mai sunt aceleasi. Stiti ce spune Eclesiastul, nu? "Tot ce a fost va mai fi..."
La fel e si cu moda...daca ne uitam, fustele lungi si rochitele lungi au revenit in voga! Aici vorbesc strict de imbracaminte!

Eram la tara unde a copilarit tatal meu, si a trecut o fata, mai mult de 16 ani nu avea, si era imbracat foarte provocator, mi-a atras atentia reactia unei batrane, care si-a intors capul dupa ea si a spus "spurcaciune", nu cred ca fata avea vreun comportament groaznic, dar imbracamintea neadecvata, mai ales pentru varsta ei, lasa aceasta impresie! Iar vorbele circula si imaginea in fata celorlalti o creezi prin parerile lor puse la un loc, nu toti au ocazia sa vorbeasca si sa iti vada nivelul intelectual, dar toti au ocazia sa te vada cum arati.

Mai sunt fetele , mai ales adolescentele, care isi pun poze provocatoare pe retelele de socializare, dar in realitate nu se imbraca deloc asa. Cel mai posibil sunt complexate si cauta aprecieri indirecte!

Nu stiu ce stil ai adoptat tu, insa eu sunt in pragul in care ma pregatesc sa intru in campul muncii, sa imi fac o imagine buna in ochii angajatorilor si sa am stilul personal adoptat la cerintele celor din jur!

Tu cum te imbraci?!?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu