miercuri, 9 noiembrie 2011

Exista prieteni adevarati?!?

Orice om se confrunta la un moment dat cu aceasta intrebare, e imposibil sa spui ca nu ai avut niciodata dezamagiri din partea celor cu care relationezi. Multi sustin ca nu exista prieteni adevarati, insa eu, care citesc destul de mult Biblia (nu sunt sectanta sau ceva) , gasesc in multe pasaje ce inseamna adevarata prietenie, daca cititi doar Proverbe o sa gasiti foarte multe definitii ale prieteniei, care e descrisa foarte clar si concis!

"Prietenul adevarat iubeste oricand, iar in nenoricire ajunge ca un frate." Proverbe 17:17 
E versetul care mi se pare cel mai explicit pentru definirea prieteniei.

Acum ca am inteles ca exista prieteni adevarati, o sa ma intreb unde ii gasesc?!? Personal am cautat in Biserica, in societate, intre vecini, scoala, etc. si n-am dat decat de oameni care sunt prieteni cat timp au ei nevoie de tine; stii ce e interesant, in tot acel timp si eu faceam la fel, cautam o prietena cea mai buna, ca sa o am alaturi cand aveam EU nevoie, nici nu ma gandeam la posibilele nevoi ale ei.
Iar cand mi-am dat seama ca am cautat gresit, ori a fost prea tarziu ori chiar toti cautau gresit prietenia. Acum stiu ca valoarea unui om o vezi atunci cand interactioneaza cu cei din jur, cum se comporta cu cei care nu pot face nimic pentru el.

Eu in afara de familie si prietenul meu, nu am decat cunostiinte sau prieteni indepartati; dar poate e bine si asa...pana la urma depinde si de mine cat dau fara sa astept rasplata!

Tu cati prieteni adevarati ai?!?

2 comentarii:

  1. si eu sunt la fel ca in situatia ta,nu am prieteni cel putin asa s-a dovedit in decursul anilor,doar cunostinte.insa niciodata nu e prea tarziu cred sa se lege si prietenii adevarate.

    RăspundețiȘtergere