duminică, 22 iulie 2012

Eşti frumos şi estetic?

De mică ţin minte cât mă certau părinţii de ce nu mă spăl pe mâini când intru de la joacă sau înainte de masă; iar fiecare seară se termina cu un duş. Ziua începea cu spălatul dinţişorilor şi seara se încheia la fel, sunt sigură că majoritatea au crescut cu regulile acestea, însă în fiecare an rămân tot mai dezamăgită de educaţia estetică din România şi asta nu doar în rândul copiiilor.

De mulţi ani am observat asta însă ce m-a făcut să scriu despre acest subiect a fost lucrarea de licenţă a unei foste colege de facultate, care a dovedit importanţa educaţiei estetice în şcoli, comparând două licee, unul în care se preda şi unul care nu avea educaţie estetică inclusă, rezultatele au fost după aşteptări.

Vara e cel mai bun anotimp să vezi această lipsă acută de educaţie estetică, mirosurile neplăcute din locurile publice, nu cred că toată lumea are probleme cu transpiraţia excesivă, înţeleg oamenii care chiar suferă de anumite boli incontrolabile; se poartă pielea curată şi epilată, e inestetic să vezi fete bine îmbrăcate şi când ridică braţul să rămâi cu o figură  a feţei nu prea plăcută. Se poartă mirosurile fresh, întradevăr gusturile nu se discută, asta şi în cazurile parfumurilor, însă parfumul a fost creat pentru a da un iz personalităţii tale, ştii că oamenii îşi aleg parfumul în funcţie de personalitate, nu? Puţin parfum pentru a lăsa impresia de om educat estetic, însă trebuie ştiut că parfumul se aplică pe pielea curată şi după ce foloseşti un deodorant sau anti-perspirant.

Nu folosi acelaşi machiaj pe tot parcursul anului, fiecare anotimp are nevoile lui, iar vara cere pielea curată, cât se poate de mult fără fond de ten şi alte produse care încarcă şi oferă un look neplăcut. Vara îţi vine în ajutor cu bronzul, profită!

Haina face pe om, tindeam să nu cred, însă din păcate sau fericire, aşa este! Un look casual şi plăcut la vedere atrage oameni valoroşi în jurul tău, iar pentru asta nu ai nevoie de sume imense de bani, există sezoane cu reduceri şi există second hand'uri, unde dacă ştii să cauţi găseşti lucruri frumoase! Poartă culori plăcute şi asortate, îmbracă haine decente şi neprovocatoare, în afară de obsedaţii sexual, nici un bărbat nu apreciază femeile care se îmbracă provocator şi exagerat.

Respectă-te pe tine şi vei fi respectat de alţii, cred că defapt în asta constă educaţia estetică, când te respecţi ai grijă de tine şi fizic, iar dacă ai grijă de tine automat vei deveni mai încrezător în deciziile care le iei şi vei fi mai apreciat de cei din jur.

Mănâncă sănătos şi doar cât are nevoie organismul, un look plăcut constă şi într-un corp îngrijit şi aici intră şi kilogramele. Nu încurajez persoanele să devină slabe, menţine-ţi kilogramele în funcţie de înălţime, scade 10 din înălţimea ta şi atâtea kilograme trebuie să ai (dacă ai înălţimea de 1.70 la fete înseamnă că trebuie să ai 60 de kilograme), iar la băieţi se adaugă 10, însă dacă daţi un surch pe google veţi găsi tot felul de formule pentru calcularea greutăţii în funcţie de înălţime; studiile acestea au fost făcute pentru prevenirea bolilor.

În final recomand o reeducare estetică tuturor pentru că asta ajută la primirea de respect din partea celor din jur şi creşterea de respect personal.

Vă doresc schimbare placută!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu