marți, 7 august 2012

Suntem lenesi social


Vroiam sa va incurajez sa va dati copilasii la sport. De ce?
Imi aduc aminte cand eram micuta si ma uitam la TV la JO , cati romani aveam participanti si cate medalii aducea in tara! Nu cred ca s-a schimbat sistemul ci s-a schimbat altceva , lenea sociala e activa de la varste mici, acum ne trebuie locuri de munca lejere, daca s-ar putea toata lumea sa stea la un birou si sa fie platit bine. Atat Biblia cat si alte multe motto-uri aduc aminte de cuvintele "cine nu munceste, nici sa nu manance" , si nu degeaba au fost zise!

Orice rasplata vine dupa munca, nu? Rasplata cinstita nu se da pe nepotism, pe ochi frumosi, pe frumusetea exterioara!

Gimnastica a fost intotdeauna un sport care a reprezentat Romania pe cote inalte, care ne-a facut sa fim vazuti ca o tara muncitoare si care investeste in talentele tarii, oare mai facem noi asta? Sunt sigura ca exista printre noi romani talentati, in special copilasi care pot incepe o cariera de acum, Romania are nevoie de oameni talentati si muncitori!

Si nu incurajez doar la gimnastica, cauta-i talentul copilului tau si investeste tot ce ai in el! Incurajeza-ti copilul sa aiba un stil de viata sanatos si nu vorbesc aici doar de alimentatie, ci vorbesc de trezitul devreme (maxim 8 ore de somn), miscarea de dimineata (alergat, exercitii, etc) , un mic dejun sanatos si bogat in proteine si vitamine, si sa isi continue ziua intr-un ritm energic!

Incurajati-va copiii sa se cultive, faceti-le abonament la Biblioteca Municipala sau oricare alta si incurajati copiii sa citeasca, in orice domeniu!

Nu stiu cati dintre voi ati auzit de povestea chirurgului Ben Carson (gasiti  film si carti despre viata lui), acest om a ajuns cel mai bun neurochirurg din lume si a pornit dintr-o familie defavorizata si fiind codasul clasei. A avut o mama inteleapta, care i-a pus sa studieze, sa studieze si sa studieze! Exemple mondiale as putea sa mai adaug, dar m-as bucura sa pot, peste cativa ani, sa scriu de copilasii vostri sau chiar de voi, cei care cititi aceste randuri, ca de jos ati ajuns sus prin munca, prin investitii personale si prin aprecieri cinstite!

Lasati copiii sa isi dezvolte minunatia din ei, numita creier, si intre timp, dezvoltati-va si voi!

Mancati sanatos, faceti miscare, cititi, munciti si traiti! :)


Un comentariu:

  1. Buna ziua,
    Reprezint revista Eco-ferma. Am observat ca aveti o pagina de facebook destul de populara si un blog asisderea. V-ar interesa un parteneriat in care sa ne promovam reciproc?

    Cu stima

    RăspundețiȘtergere