duminică, 19 februarie 2012

Virtual vs real

Cand am decis sa creez o pagina pe facebook , si anume, Stil de viata sanatos , nu am crezut ca a avea o pagina inseamna sa intri intro cu totul alta lume virtuala.

Scopul paginii noastre e de a promova si a informa oamenii ce inseamna un stil de viata sanatos, de a-i ajuta sa se foloseasca de natura! Nu avem ca scop sa avem cat mai multe like-uri, ci sa avem doar cititori!!! 

In aceasta lume virtuala de care va ziceam, am gasit o groaza de pagini cu admini mai mici de 12 ani si maxim 17 ani, care streseaza lumea de a avea like-uri cat mai multe la pagina, pagina fiind creata fara un scop, majoritatea descrierilor la pagini fiind "sa ne simtim bine", se "hranesc" cu poze din toate domeniile, dar in special cele cu conotatii sexuale, "scriu si compun" proverbe, zicale, citate pe care eu le stiu de cand eram ca ele; asta inseamna minciuna, nu?!?  Pretind ca au drepturi de autor la tot ceea ce fac pe pagina, cu cat au mai multe like-uri li se ridica stima de sine, iar daca nu au like-uri incep sa se "certe" cu cei care nu dau like. E o adevarata jungla virtuala pe Facebook, si nu ar fi rau daca ar ramane doar virtual! 

Insa dupa ultimele studii facute de o echipa de pediatrii si psihologi, s-a dovedit ca retelele de socializare au 2 minusuri foarte mari, care se afla la poluri opuse, si anume :

1. Stima de sine scazuta, depresie, anorexie (in cazul fetelor, de obicei), schizofrenie, agresivitate, tind spre singuratate, nu dau importanta realitatii, plus alte boli mintale! 

2. Doza de narcisism, agresivitatea crescuta, nu suporta sa fie pe locul 2, e foarte atent la ce se imbraca si cum se imbraca, ajung sa isi inlocuiasca parintii cu internetul! 

Ca sa fiu mai explicita, primul minus se refera la acele persoane care, mai ales daca sunt admine de pagini pe retele, si nu au numarul de fani ca alte pagini sau primesc prea mult feedback negativ, ajung sa se comporte asa, desconsiderandu-se si crezand ca nu sunt bune de nimic.
Al doilea minus se refera la acele admine sau admini care reusesc sa isi adune mii de fani si reusesc sa manipuleze lumea pentru a aduna like-uri, astfel crezand ca munca lor a fost una foarte complicata si apreciata de cei din jur, iar de aici incepe doza de narcisism si celelalte descrise. 

Ca si parinti, frati mai mari, prieteni care vad astfel de manifestari la cei mici, adolescenti in primul rand, ar trebui sa incerce sa ii aduca cu picioarele in realitatea umana, sa isi vada adevaratele valori care nu pot fi afisate virtual, sa se accepte asa cum sunt si sa se bucure de ceea ce au cu adevarat! 

Iar daca cazul adolescentului pare unul grav, agresivitate foarte ridicata, etc. , cel mai recomandat este sa apelati la un psiholog, iar daca nu stiti cum sa intrati in contact, mergeti intai la pediatru si medicul pediatru o sa va trimita mai departe la un psiholog potrivit pentru nevoile adolescentului!

Si tin sa mentionez ca nu ma refer la paginile de facebook care promoveaza un blog, un site, o fundatie sau cazuri sociale; ma refer strict la paginile unde adolescentii devin proprii sefi si conduc coltisorul lor virtual cum vor ei!!!

Iar in loc de incheiere, as vrea sa va sfatuiesc sa incercati sa stati maxim 1 ora pe zi pe facebook, este cea mai buna metoda de a trai real cu adevarat dar si de a-ti hrani setea de moda virtuala!!! 

O zi frumoasa tuturor! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu