vineri, 10 februarie 2012

45 de minute in autogara!

Astazi, mi-am inceput ziua cu soneria de la telefon, inainte de a pleca de acasa a trebuit sa-mi verific mail-ul si sa trimit cateva mesaje, din acest motiv am pierdut primul maxi care ma ducea inspre facultate. Ajunsa in autogara, am stat aproximativ 45 de minute pana la urmatorul.

Sala de asteptare era plina, circa 60% din cei prezenti erau tarani, puteam sa-mi dau seama atat dupa imbracamintea cam neingrijita si fara o logica in cromatica lor cat si dupa vocabularul plin de regionalisme si expresii unice si tipice satelor din Ardeal.

Ma simteam ca intr-o incapere in care eram testati, oraseni vs. sateni, deoarece orasenii stateau intr-un colt, cel mai calduros din incapere, iar satenii in partea cu usa si geamurile. Mi s-a parut ca in timpuri cand slugile erau puse la locul cel mai neplacut si cei de vita nobila aveau locurile cele mai bune.

Priveam oamenii din jurul meu si nu mare mi-a fost uimirea sa observ ca cei care locuiau in oras(pe multi ii stiam din vedere) erau cu laptopul in brate, cu telefoane butonand stresati ca nu li se conecteaza la wireless, iar satenii vorbeau de zor intre ei, despre vreme, despre sinistratii prinsi in zapada in ultima perioada, despre cat de binecuvantati suntem ca nu am fost si noi afectati, iar o singura fata, imbracata foarte neglijent, care a si luat acelasi maxi cu mine, dar a coborat intr-un sat, citea, si nu era lectura pentru scoala, citea din Freud! ...elevii vorbeau despre scoala(de multa vreme nu am mai auzit sa se vorbeasca despre ce s-a facut la scoala) si despre experientele lor cu sania si schiurile improvizate, am auzit chiar si de sacul plin cu fan pe post de sanie, care il foloseam si eu la tara la bunicii mei!

Ceea ce incerc sa va spun, este faptul ca pe cat de emancipati si evoluati si educati ne tinem, pe atat de in urma pasim in ce tine de socializare, relatii interumane, educatie si nu in ultimul rand sentimentul de fiinta umana, pe cand taranii de care facem atata caterinca si acei adolescenti ce sunt imbracati cu haine de la piata, inca stiu sa vorbeasca si fara telefon, inca stiu ce inseamna scoala si inca stiu sa se bucure de lucrurile care ti le ofera viata si de beneficiile fiecarui anotimp ( saniusul) .

Nu pretind si nu insinuez sa devenim si noi manelisti sau sa ne imbracam neglijent, ci incurajez sa luam partile lor bune si sa le imbinam cu partile bune ale societatii in care traim!

Stiai ca o persoana care comunica si schimba pareri, care reuseste sa se descarce verbal si in timp real, fata in fata, e cu 60% mai putin stresata si mai predispusa la crize de nervi?!?

Incepe si tu si vorbeste cu cei de langa tine, fara a folosi tehnologia care te rupe de viata reala!

Convorbiri placute iti doresc!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu